Обадете ни се!

☎ 0886 46 66 16

Меню
Меню

Столове – огромно разнообразие на едно място

Ако говорим за интериор или екстериор, то има няколко определени вида мебели, които намират мястото си и вкъщи и в градината. Маси, шкафчета и, разбира се, столове! Независимо от стила, материала, от който са изработени, формата, цвета и големината, столовете са задължителна част от мебелировката за всеки дом. Това, разбира се, означава, че разнообразието от столове, което ще намерите на пазара, може да направи процеса на избиране значително по-труден, сложен и най-вече – дълъг. Ние знаем, че времето на всеки един от нас е много ценно и важно и именно затова сме се постарали да направим селекция от различни модели столове, за да можете лесно и удобно да изберете най-подходящото предложение за вашия вкус. Нека разгледаме нашите основни категории столове!   

Виж повече

Бар столове

Макар и името им да е „бар столове“ със сигурност намират значително по-широко приложение от това. Този модел столове стават особено популярни през последните години, защото хората все по-често предпочитат да заложат на по-високи плотове и кухненски острови в домовете си. Това прави традиционните столове неприложими и тук идват бар столовете, които да запълнят тази празнина. Огромното разнообразие от различни модели, цветове и височини позволява комбинация с всеки интериор. Има 2 неща, които е важно да вземете под внимание преди да закупите своите нови бар столове – дали търсите регулируема височина или предпочитате столове с фиксирана такава? Така ще можете да се ориентирате значително по-бързо в търсенето и да предвидите, че преди да купите нови бар столове трябва задължително да знаете височината на плота. И на второ място – дали предпочитате бар столове с облегалки или без? Има огромно разнообразие и от двата вида столове, като тук е по-важно комфортът, когато стоите, практичността на столовете и дали ви харесва тяхната визия. И трите са еднакво важни и не трябва да правите компромис с нито едно от тях!  

Столове 1
Столове - модерно предложение за бар стол

Столове за заведения

Столовете за заведения се делят на 2 основни вида, спрямо предназначението им – интериорни столове и градински столове. От това зависи материалите, които са вложени в производството и тяхната издръжливост. Не ни разбирайте погрешно, нищо не може да ви спре да сложите интериорни столове в градината, но ако не се погрижите за съхранението им, външните климатични условия ще повредят по-голямата част от моделите много бързо и скоро ще се нуждаете от нови. Столовете за градина за създадени от по-издръжливи материали, като е предвидено използването им навън. Най-често използваните материали за направата на градински столове за заведения са метал, полипропилен (вид дебела и издръжлива пластмаса), ракита, въже, зебло и други. Така те могат да издържат на слънчевата светлина, без да променят значително цвета си, могат да издържат на влагата, дъжда и росата без да се притеснявате особено за тях. Интериорните столове за заведения са подходящи и за дома, като това зависи изцяло от вашия интериор, височината на вашата маса и предпочитанията ви, когато се храните. В повечето случаи столовете за заведения са тип кресла, които може и да не са ви толкова удобни при ежедневно хранене, но да са страхотни в трапезарията, за когато имате гости.   

Трапезни столове

Трапезните столове са задължителни за всеки един дом, които има трапезария или маса, около която се събира семейството за да вечеря заедно. Макар и ежедневието ни да се променя и все по-често да се храним седнали на дивана, гледайки телевизора, използването на трапезни столове е силно препоръчително. С високите си облегалки те дават отлична упора на гърба, необходима след дългия ден на работа, а височината им не предполага необходимостта да се прегърбвате, за да се храните спокойно. Знаете ли, че височината на столовете, на които се храните, е много важна за начина, по който тялото ви приема храната? Ако по време на хранене сте се свили на стола, стомахът ви е притиснат и често можете да почувствате дискомфорт, докато вечеряте. Затова е много важно да си изберете удобни, достатъчно високи и не на последно място, красиви и интересни трапезни столове за вашата маса.  

Столове 2
Столове - удобни трапезни столове

Кресла

Макар и много хора да си мислят, че креслата се считат по-скоро като мека мебел, те са част от категорията столове. Но има една основна разлика между столовете и креслата – докато първите са създадени с такава височина, че да можем да седнем удобно да вечеряме със семейство и приятели, да поработим на компютъра или докато се наслаждаваме на любимото си хоби, като рисуване, шиене или писане, креслата са създадени с височина, която предразполага към почивка. Предполагаме сте забелязали значителната разлика във височината на вашите трапезни столове и креслата – вторите са значително по-ниско до земята и често се предлагат в обемни и меки модели, които да служат за опора на цялото тяло. Креслото е един от най-обичаните модели столове, защото е изключително универсално и може да се използва в много и различни разположения – може да бъде част от холна гарнитура с диван в същия цвят и материал, може да поставите кресла около бюрото си или дори да ги използвате в офиса, като столове за клиенти. Креслата се предлагат в много и различни цветови комбинации, като можете да варирате и във височината – така можете да изберете по-високо кресло, което да използвате като стол за бюрото или за сядане пред вашето огледало, където се отдавате на разкрасителни процедури!  

Столове 3
Столове - кресла от VivaHome

Табуретки

Табуретките често се купуват като допълнения към креслата, но все повече хора избират този модел столове за самостоятелно използване. Предполагаме много от вас са виждали класическите американски филми, в които има разположени малки пейки или табуретки в края на леглото. Те могат да са изключително функционални при сутрешното обличане за работа, както и за съхранение на дрехи и одеяла. Когато говорим за столове, и по-конкретно за табуретки, включваме и моделите, които се използват в офиса или в много и различни магазини. Този модел табуретки често са изработени от здрави материали и са оборудвани с допълнително място за опора на краката, за да може да са удобни, както при сядане, така и при облягане само с 1 крак.  

Разгледайте нашето разнообразие от столове и изберете още днес вашия нов комплект мебели за интериора или екстериора!

Столове – огромно разнообразие на едно място

Бар столове

Столове за заведения

Трапезни столове

Кресла

Табуретки 

Сравнение на продукти

Viva Home използва „Бисквитки“! Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки